Domů » Blog » Ohlédnutí za medvědem hnědým v roce 2012

Ohlédnutí za medvědem hnědým v roce 2012

Často vzpomínám na minulý rok, kdy jsme pořádali fotografické workshopy na volně žijící šelmu Medvěda hnědého. Ani jsme nedoufali v to, že si každý fotograf odveze nezapomenutelné snímky. Proto i letos jsme se rozhodli uspořádat fotografický workshop na tuto největší šelmu. Pokud máte zájem, pište mi na os.stop@seznam.cz a nebo volejte na 775272088. Počet účastníků je omezen.

V ceně je zahrnuto: ubytování v malebném penzionu 4 noci

plná penze-domácí slovenská kuchyně

krmení medvědů již od brzkých jarních měsíců ke 4 krytům

přednáška o medvědu hnědém

V České republice medvěd hnědý plně vyhynul v druhé polovině 19. století, poslední zaznamenaný úlovek byl v roce 1887 v Beskydech. V současnosti se na Moravě a Slezku vyskytuje stále a občas se odsud toulá dále na západ, jih nebo jihozápad. Nejhojnější je na moravské straně Karpat (např. v Javorníkách nebo Moravskoslezských Beskydech), kam proniká ze Slovenska, kde je významně hojnější. Dle vyhlášky 395/1992 Sb. je medvěd hnědý v České republice kriticky ohrožený a přísně chráněný druh.

Vždy se musím smát, když náš pan hajný, kde teď bydlím mi říká, že by bylo moc fajn, kdybych jednoho do našeho lesa ze Slovenska přivezla, aby měli zvířata v lese klid od lidí.A co vy, chtěli byste návrat medvěda hnědého do našich rozsáhlých lesů? Pište mi i svůj názor.

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
195192013
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Tento článek zatím nikdo nekomentoval.